Bio latin band Solarband

De Solarband staat voor warmte en energie. En dat kan ook niet anders met muzikanten die allen afkomstig zijn uit zonnig Caribbean en Zuid-Amerika. Ervaren artiesten die garant staan voor swingende ritmes, goede sfeer, gezelligheid en professioneel vakmanschap. Door hun brede muzikale achtergrond is de groep thuis in zowel Latin, Zouk, Caribisch, Kaseko en zowel Dance Classics als TOP 40 muziek. Dit gekoppeld met hun enthousiasme maakt ieder optreden van Solarband tot een waar feest. Hier volgt onze bio.

Mr Bass en zang: Pat Winterdal
Met zijn conservatoriumopleiding voor lichte muziek sluit Pat naadloos aan op de muziek van Solarband. Daarnaast is hij ook producer, componist, arrangeur en veel gevraagde studiomuzikant.

Keyboards: Mikel Foendoe
Een gepassioneerde muzikant die in diverse bands zijn sporen heeft verdiend. Mikel Foendoe maakt al vanaf zijn vijfde muziek. Hij werd van jongs af aan gestimuleerd door zijn vader die ook in een band speelde. Zijn muzikale invloeden zijn heel breed: van jazz tot funk, en van gospel tot Latin.
Mikel heeft zijn diploma behaald aan het Rotterdams conservatorium, en is actief als docent, freelance musicus en
producer. Verder heeft hij met verschillende bands en artiesten in binnen, en buitenland gespeeld. Zoals Izaline Calister.

Zang: Vivian 
Vivian heeft in zeer verschillende rollen het podium beklommen: als danseres met sambagroepen waaronder de internationale Braziliaanse showdansgroep Brasil Tropical. Later als actrice, zangeres en danseres heeft zij haar publiek in diverse toneelstukken en musicals (ook in het buitenland) weten te vermaken. Op T.V. is zij als gastspeelster in enkele series verschenen. Pas vanaf haar 20ste begon ze bij diverse bands te zingen. Met de groepen ‘N-Joy en City Rhythm is zij een aantal maanden op tournee geweest in Indonesië. Zij was tevens de leadzangeres van Palante van weleer en van The Tropics Sound. Ook was Vivian te zien in de musical “Miss Saigon”.

Drums: Garry Francisco
Gerryt is de motor van de band, die de swing geeft waardoor men bij de muziek van Solarband niet stil kan zitten. Garry heeft en grote ervaring opgebouwd bij diverse bands waaronder Trafassi.

Gitaar en zang: Benito Cotino
Benito heeft in diverse succesformaties als Kalimba en Tamara gespeeld en als studiomuzikant aan diverse producties bijgedragen. Als componist heeft hij ook aan diverse CD producties meegewerkt en met zijn werk de 1e prijs gewonnen bij een prijsvraag uitgeschreven door de NS. Verder is hij bekend als componist en zanger van de hit: So So So van Tamara. Benito haalt uit zijn gitaar de zwoele klanken die horen bij de Zuid-Amerikaanse muziek, maar kan ook uitpakken met heavy rocksolos.